Äntligen hemma!

Tack käre gode Gud, vi har lyckligt och väl kommit hem till Finland. Om den här resan skulle vi kunna skriva en bok. Alla flyg fungerade enligt den sista biljetten (från Jakarta till Helsingfors via Doha och Stockholm). Det som var pirrigt i sista stund var att på torsdagen (26.3.) då vi skulle åka visade Kari tecken på förkylning, näsan rann och huvudvärk. Innan vi gav oss iväg till flygplatsen mätte vi feber och han hade lite förhöjd temperatur (37,8 grader Celsius). Vi skickade ut ett böneutrop till några av våra bedjande vänner att vi skulle få tillstånd att resa.

På flygplatsen i Jakarta tog de feberskan på alla. Kari hade då normal feber (36,8) och vi blev incheckade till Doha. När vi landade i Doha hade Kari väldigt ont i öronen (trånga öronkanaler). Vi kom anlände mitt i natten till Doha och hade en stopp-over på över 10 timmar. Tidigt på morgonen gick Kari till ett medicinsk klinik på flygplatsen för att höra om de kunde rengöra hans öron, men de hade inga sådana möjligheter. Däremot gjorde de en grundlig undersökning på honom och tog blodtryck och feber + skrev ett hälsointyg. De skickade också dessa uppgifter till flygbolaget så när vi skulle gå på flyget till Stockholm blev vi stoppade och Kari blev utfrågad. Kari sa som det var att han hade trånga öronkanaler och hade uppsökt doktorn för att höra om de kunde hjälpa med rengöring och visade också öronoljan han hade köpt på apoteket samt intyget från doktorn. Efter ett samtal till några överordnade (hälsomyndighet, doktor??) så fick Kari beskedet att han fick komma med planet. Tack käre gode Gud!

På Arlanda var det ödsligt då vi anlände på fredagseftermiddagen, men flyget till Helsingfors gick som beräknat. I Stockholm började Kari frysa och när vi tog hans feber på flyget hade han 38,9 grader. När vi så kom fram till Helsingfors flygplats hade de en ordentlig hälsokontroll och Kari berättade att han hade feber. Vi togs då direkt till ett hotell i Helsingfors för karantän. Enligt uppgift ska de komma och ta blodprov för Corona-virus idag och sen tar det några dagar innan resultaten kommer. Kari har fortfarande feber i dag (38 grader), snuva och ont i huvudet. Jag är pigg utan symptom.

Vi är tacksamma att vi kom iväg innan det blev shutdown i Jakarta och att Kari inte hade några febersymptom förrän vi kom till Norden. Be för honom att han ska bli frisk igen.

Allt gott,

Susanne