Våra förråd är fulla

“Våra förråd är fulla de rymmer föda av alla slag.”

Så står det i Psaltaren 144:13 där David beskriver ett land i fredstid, med feta kor, fulla förråd, och fred på gatorna. “Lyckligt det folk som har det så, lyckligt det folk som har Herren till Gud.”

Vid första anblicken inte direkt den situation som vi ser runt om i världens länder för tillfället: rädsla, sjukdom, panik, ekonomisk tillbakagång och oro för framtiden. Men om vi gräver djupare, är då inte vår tro att ingenting egentligen har förändrats, att tillvarons grundvalar är de samma? Kyrkan, världens ljus, med en fredsfurste till kung och ett evighetshopp som framtid, vi har fått allt. Kristus har gett oss fulla förråd, med olika sorters föda. Föda som inte kan förgås, vare sig av virus eller kriser. Denna föda har vi fått i uppgift att ge vidare, oavsett tid. Så, för Guds skull, håll kyrkorna öppna! Vem ska annars ge världen hopp?

Absolut, vidta åtgärder, tvätta händerna, avstå från att hälsa, stanna hemma om du är sjuk, var försiktig om du tillhör en riskrupp. Lyssna till experterna, och be för dem, när det gäller de jordiska tingen. Men ännu viktigare: Lyssna till Jesus när det gäller det himmelska. Livet här på jorden är värdefullt. Men ännu värdefullare är det evighetshopp Jesus dog för och vi vittnar om. Så stäng inte kyrkorna, utan låt oss fortsätta göra som vi blivit uppmanade, vare sig det är fred eller kris:  Låt oss lysa vårt ljus för människorna, så att de ser våra goda gärningar och prisar vår fader i himmelen. Matt 5:16.

Sophia Tranefeldt från Etiopien

Följ Sophia på https://bibelbruk.wordpress.com/